Homepage   Ons op facebook Ons op you-tube Ons op you-tube Ons op you-tube Onze webshop   

Reiki symbolen, deel 3
 
 

dharma-lotus > reiki-lotus > reiki symbolen > symbolen (3/3)

Onderstaande symbolen zijn symbolen waarin je bij Usui-Reiki níet in wordt geďnitieerd. Echter, bij andere Reikisystemen worden ze wel gebruikt zoals Halu en Zonar bij Tera-Mai. Of je nu wel of niet ingewijd bent in een bepaald symbool staat los van de werking van het symbool. Het symbool is namelijk niets anders dan een manifestatie van een trillingsfrequentie. De kracht zit niet in het symbool, het wordt er slechts door opgeroepen. Onderstaande symbolen kun je dus gebruiken in je behandeling. Maar nogmaals, de symbolen symboliseren. Niets meer en niets minder.
De symbolen zijn verdeeld over 3 pagina's:

symbolen deel 1 
symbolen deel 2 
symbolen deel 3 

 

 
Saint Michael’s Zwaard

Voor het doorsnijden van banden of koorden die ons verbinden met de martelkamers van onze eigen geest die voorkomen om in het Gouden Tijdperk binnen te gaan.
Versterk met Cho Ku Rei’s die een speciale energie aan de zwaarden geven. De zwaarden worden briljant lichtgevend wit terwijl ze hun werk doen en het licht verdwijnt als het werk gedaan is. Dit symbool werkt iedere keer dat je het gebruikt op een verschillende manier, en het is zeer krachtig. Gebruik het met Sei He Ki om mentale afval te verwijderen.
De 3e variant van dit symbool geeft ons de moed om ons waarachtige zelf te zijn (zelfrealisatie) en om onze persoonlijke waarheid aan de wereld kenbaar te maken. Het werkt prima als je het over de ruggengraat tekent en over de schouders om angsten en vrezen weg te nemen.
Het is een mildere versie dan de voorgaande 2 versies.

 

shanti

Doorgekomen via Pat Courtney uit Milwaukee, Wisconsin.
Shanti is een heel oud symbool. Shanti is het sanskriet woord voor Vrede. Het komt dan ook in veel chants (gezangen) en mantra’s voor. Het is een ‘heilig’ en krachtig woord.

het geneest het verleden
leef harmonieus in het heden
laat de toekomst los

Shanti kan worden gebruikt om het ‘best mogelijke’ zich te laten manifesteren.
Geeft een diepe innerlijke rust/acceptatie. Wanneer je een bepaald probleem een tijdje met Zonar hebt behandeld (waardoor blokkade vrijkomt) dan kan je voor verdere heling, het zelfde probleem met Shanti behandelen voor het leven in het NU met het beste resultaat. Voor jezelf en anderen te gebruiken.
Als je voor het slapen gaan jezelf een behandeling geeft met Shanti bevordert het een 'Vredige' nachtrust
Je kan Shanti plus Harth en Cho Ku Rei’s ook op je bed tekenen, voordat je erin stapt.

 
   

verlangen

'Verlangens' is een symbool welk Valerie Wever ontvangen heeft.
Het kan worden gebruikt om wensen voor de toekomst te beschermen en te projecteren. Het vertegenwoordigt doelbewustheid en openheid, zodat de Geest via ons kan werken op aarde.

 
vrede

Katherine Szedenik, een van Kathleen's cursisten, kreeg drie symbolen door. De eerste lijkt veel op 'Verlangens' van Valerie Weaver. Het symbool is gedraaid, wordt dan 'Vrede' en werkt fantastisch voor het helen van onze planeet. Als je hem tekent kun je de mantra 'Aa-oo-ieaa' gebruiken. Werk en mediteer met al deze symbolen om ze beter te leren kennen. Op deze manier ontdek je welke symbolen voor jou het beste werken en welke indrukken jij er bij krijgt. Symbolen gaan voorbij onze logische linkerhersenhelft, naar de andere realiteiten. Verwacht hierbij het onverwachte.

 
wijsheid

Dit symbool kan gebruikt worden om de kruinchakra en de 3e oog chakra te openen en/of te versterken.
Teken dit symbool dus bij de 7e en 6e chakra en herhaal “OMRA” in jezelf.

 
zelfhealing

Teken het symbool, versterk het met Cho-Ku-Reď en blaas de symbolen in je open handpalmen.
Het effect van dit symbool is telkens anders.
De energie van dit symbool is zacht en aardig.

 

zonar

Dit is de eerste van de Reiki symbolen die Kathleen Milner doorkreeg in haar meditaties.
Teken een ‘Z’, kom iets hoger en vervolg met minimaal drie maal het tekenen van de lemniscaat. Je kan de lemniscaat oneindig lang door tekenen en er een massage van maken welk zeer fijn aanvult als het op de gehele rug geplaatst wordt.
Zonar is een heel krachtig symbool, plaats het dus maar een enkele keer. Het is in staat in heel korte tijd, heel diepe blokkades naar boven te brengen. Zonar is in die zin keihard. Zonar wordt gebruikt om zaken uit het verleden (ook vorige levens), al dan niet karmisch, op te lossen. En voor zaken waar we geen grip op kunnen krijgen.
Onze fysieke cellen dragen vaak trauma's en zelfs ideeën, meegenomen uit vorige levens, in zich die we zowel met Zonar als Hon Sha Ze Sho Nen kunnen behandelen. Zonar en Hon Sha Za Sho Nen helpen met het verwerken en ontladen van karma en pijnen.
Het is een in combinatie met Johre of Hosanna heel goed om zaken waar we geen grip op hebben, op te lossen. Natuurlijk de CKR's erbij!