Homepage   Ons op facebook Ons op you-tube Ons op you-tube Ons op you-tube Onze webshop   

Reiki symbolen, deel 1
 
 

dharma-lotus > reiki-lotus > reiki symbolen > symbolen (1/3)

Onderstaande symbolen zijn symbolen waarin je bij Usui-Reiki níet in wordt geïnitieerd. Echter, bij andere Reikisystemen worden ze wel gebruikt zoals Halu en Zonar bij Tera-Mai. Of je nu wel of niet ingewijd bent in een bepaald symbool staat los van de werking van het symbool. Het symbool is namelijk niets anders dan een manifestatie van een trillingsfrequentie. De kracht zit niet in het symbool, het wordt er slechts door opgeroepen. Onderstaande symbolen kun je dus gebruiken in je behandeling. Maar nogmaals, de symbolen symboliseren. Niets meer en niets minder.
De symbolen zijn verdeeld over 3 pagina's:

symbolen deel 1 
symbolen deel 2 
symbolen deel 3 

 


bescherming

Dit symbool biedt structuur, basis en bescherming en is gebaseerd op vertrouwen.
Omdat het een eindeloze knoop is heeft geen begin noch einde en dus ook geen tekenrichting.
Hij kan tevens als mandala gemaakt worden of als motief in kleden. Het behoudt dan zijn uitwerking. 

 

cellulaire herstructurering

Volgens de tera-Mai gebruiken de engelen dit symbool om cellulaire herstructureringen uit te voeren.
Dit symbool werkt erg goed samen met kristallen.

 
 

christus licht

Dit symbool trekt alle negatieve energie uit het onderbewustzijn naar de punten waar de lijnen samenkomen. Daar wordt de energie getransformeerd. Christ Light transformeert verkeerde energie en herstelt de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke.

Gebruik: focus boven je kruin, zie het Christ Light en het symbool. Visualiseer het symbool, Licht en liefde bij ons binnenkomend wat alle donkere hoeken en verborgen ruimtes waar verborgen skeletten liggen verlicht. Versterk het symbool met cho ku rei’s en stuur het naar het Crystalline Witte Licht. Vraag om hulp en voel dan de terugkomende energie. Een goede methodiek om ermee te werken is Christ Light tekenen en versterken en vervolgens Mary tekenen en versterken.

De dan ontstane vibratie is subtiel maar zeer krachtig.


 
 

connectie en herstel

De beide tekens bijeen staan voor de connectie tussen elk mogelijke verbinding en herstel.
Niet alleen tussen mensen en volkeren, ook tussen mensen en planten, dieren, objecten, sferen, etc...

 
 

dankbaarheid

Dit symbool kreeg Valerie Wever door en is het symbool van Universele Dankzegging. Je kunt dit sturen aan Moeder, Vader, God, de Engelen enz., bijvoorbeeld aan het einde van een ceremonie.
Hoewel Liefde de sterkste kracht is, komt meteen daarna dankbaarheid. Als we dankzeggen, sluiten we daarmee de cirkel, zodat ons nog meer gegeven kan worden. Als we vergeten te bedanken, is de cirkel verbroken. Dit symbool mag naar iedereen en alles worden gestuurd. Dit symbool geeft het gebaar van dank weer als je met je armen gekruist over je borst zit. De cirkels staan voor de ellebogen en de gesloten vuisten.
 


 Omkar

Vaak wordt dit symbool met AUM, Ohm of Om aangeduidt maar dat is onjuist. De Mantra is AUM en het bijbehorende symbool is Omkar. Bovenstaande is de bekendste en komt uit het Hindoeïsme.
Zie voor verdere uitleg en enkele varianten deze link.

 
ster van David

Een meditatiesymbool om geconceptualiseerde ideeën vorm te geven.
Het kan ook gebruikt worden om verzoeken/gebeden te versturen.
Als altijd, als we loslaten en het aan God overlaten, gebeuren de beste dingen. Als we de Goddelijke Volgorde niet voor laten gaan dan scheppen we afval, frustratie, pijn en angst
 

 
drie-eenheid

Er zijn twee manieren om het symbool 'Drie-eenheid' te tekenen. Om blokkades te verwijderen bundel je de vingertoppen van je linkerhand en teken je de driehoek driemaal tegen de richting van de klok in waarbij je begint in de linker benedenhoek. Daarna maak je de cirkel, driemaal, tegen de richting van de klok in. De cirkelbeweging kun je weer herhalen als je een blokkade hebt verwijderd en deze naar het Licht stuurt voor transformatie.
Om energie toe te voegen bundel je de vingertoppen van je rechterhand en teken je de cirkel driemaal met de richting van de klok mee. Daarna teken je de driehoek met de klok mee, maar je begint nu bovenaan met tekenen. Leg je handen op het te behandelen gebied of gebruik de aanrakingspunten. Susan Peterson Siegler heeft doorgekregen dat ze een vijfpuntige ster in het midden moet tekenen om hierop te mediteren. Haar Gidsen noemen dit het stiltepunt, een punt voor innerlijke balans.
 

 
 

halu

Halu is het derde en laatste symbool dat Kathleen doorkreeg. Ze geeft het door in haar Reiki III cursussen, maar ze heeft besloten het symbool toch in de Reiki II-cursus te vermelden, omdat het ook daar zeer goed toepasbaar is.
Halu is de versterkte versie van de Zonar waarbij de grote piramide voor mentale heling staat.
De lemniscaat, in het midden van Halu, is voor emotionele heling. Door de 'Z' dicht te maken, wordt het energieniveau verhoogd.

Je gebruikt dit symbool veelal als iemand aan het einde van een proces zit maar het nog niet los kan/wilt laten. Door het laatste restje omhoog te brengen (de piramide) lift je het op naar het hogere (vergelijkbaar met violette vuur).
Het is een zogenaamd zacht symbool wat betekent dat je het onbeperkt kunt plaatsen.

Harth, de twee Cho Ku Reï's en Halu vormen een krachtige genezende combinatie. Je tekent Halu op de volgende manier: je begint met het
tekenen van Zonar en zeg driemaal 'Zonar' terwijl je de lemniscaat tekent.
Dan til je je vinger op om de 'Z' vanaf boven naar het midden te sluiten,
om daarna de 'Z' vanaf beneden naar het midden te sluiten. Dan teken je de piramide en zeg driemaal 'Halu'. Je tekent de cirkel boven op de piramide die de deksteen van de piramide voorstelt, tegen de richting van de klok in

 

 
harmonie

In 3 bewegingen tekenen en in goud visualiseren.
Als je de eerste beweging maakt zeg dan “Harmony”, zeg “Through” bij de 2e beweging en “Conflict” bij de 3e.
Dit symbool kan gebruikt worden voor iedere “tegenstander”, het kan over het hart getekend worden en versterkt
worden met de dubbele cho ku rei’s.
Als het individu het symbool niet accepteert visualiseer Harmony Through Conflict dan gedurende een meditatie.
Dit symbool kan gebruikt worden als we overspoeld worden door onze perceptie van de wereld. Vaak komt het dan voor dat anderen als ook jezelf plotseling redelijk en vredig werden
 

 
 

harth

Harth is het tweede symbool welk Kathleen Milner doorkreeg en het favoriete symbool van veel mensen. Het staat voor liefde, waarheid, schoonheid, harmonie en balans. Het is een krachtig symbool zowel vóór het hart alsook uit het hart, van waaruit de heling en liefde vloeit, mededogen en barmhartigheid.
Pas het symbool toe zo vaak je wilt, je kan nooit teveel liefde geven. Het is een bijzonder krachtig symbool. Gebruik het Harth symbool zoveel mogelijk voor jezelf en anderen. Iedereen kan liefde gebruiken, zodat de hartchakra goed geopend wordt waardoor er liefde kan stromen om te ontvangen en te geven.
Wanneer je jezelf of een ander behandelt, met een combinatie van symbolen, gebruik altijd Harth erbij, wanneer de blokkades omhoog komen en verwerkt moeten worden zal het Harthsymbool de verwerking zachter maken en liefdevol ondersteunen.