Homepage   Ons op facebook Ons op you-tube Ons op you-tube Ons op you-tube Onze webshop   

gyoshi ho, reiki geven met de ogen en de adem
 
 

dharma-lotus > reiki-lotus > technieken > gyoshi ho

We hebben in de Reikicursus geleerd dat we de Universele energie kunnen overdragen met onze handen en met onze voeten. Tijdens de initiaties zijn zowel onze beide handen en voeten geÔnitieerd.  
Maar dit zijn niet de enige manieren om de energie over te dragen. De energie kan overal uitkomen, en dat is heel eenvoudig waar te nemen als je naast iemand staat die ook met Reiki bezig is. De Universele energie stroomt uit elk poriŽn van het lichaam en je ervaart de hitte lijfelijk.
Reiki geven kan met elk lichaamsdeel, maar de Reiki sturen dat kan niet met elk lichaamsdeel. Daarvoor maken we gebruik van onze handen, maar kan ook met onze ogen en adem.

reiki geven met de ogen en de adem

Deze technieken, het zenden van Reiki met de ogen en de adem, demonstreren het belang van de intentie. Als het je intentie is dat de Reiki met je staren mee reist, dan gebeurt dit. De energie neemt dan enkele van de karakteristieken van kijken aan in de vorm van focussen, precies en doordringend. Als het je intentie is dat de Reiki met je adem mee reist, dan gebeurt dit ook. De energie neemt dan enkele van de karakteristieken van adem aan in de vorm van oppervlakkig werken en het snelle fladderen van waar het werd uitgezonden naar waar het nodig is.  
Het voordeel van het overbrengen van energie met je ogen, je adem zowel als met je handen is dat je op meerdere fronten tegelijk kunt behandelen. Je kunt met je handen energie richten op twee plaatsen en met je ogen of adem op een derde plaats. Daarnaast kun je door energie over te brengen met je ogen of adem, Reiki richten op plaatsen waar het ongepast is om aan te raken. Visualisatie is hier erg handig. Het visualiseren van de symbolen bijvoorbeeld en deze met je zicht of adem mee laten reizen geeft meer mogelijkheden dan met je handen. Je kan visualiseren alsof je de symbolen in het lichaam plaatst of in het lichaam ademt.

reiki geven met de ogen

Je kan op twee manieren Reiki geven met je ogen en dit is afhankelijk van je blik.
Je kan starend kijken, hier speelt visualisatie een hele belangrijke rol. Door niet scherp maar starend te kijken en visualisatie te gebruiken, kan je de organen voorstellen die in het lichaam liggen. Maak een voorstelling van de darmen, het stromen van het bloed, het kloppen van het hart en geef op dezelfde plaatsen Reiki met de handen. Het plaatsen van symbolen gaat dan ook met visualisatie. Stel je maar voor alsof een symbool in het orgaan of bloedbaan opgenomen wordt.
Een andere methode is het liefdevol kijken met een scherpe blik. Probeer elk detail te observeren zonder een oordeel te vellen. Kijk en zie en er komen steeds meer gewaarwordingen boven. Aanschouw ze met mededogen en probeer vandaar uit die liefde over te brengen. Het plaatsen van de symbolen doe je ook met scherpe blik. Teken met je ogen het bewuste symbool over het lichaam.

reiki geven met de adem

Houd het puntje van je tong tegen je verhemelte en adem in. Trek terwijl je inademt energie via je kruin naar beneden. Ervaar dat de Universele energie die je ontvangt geabsorbeerd wordt door je adem. En wees je ervan bewust dat de energie stroomt met je adem, terwijl je uitademt in de richting van je cliŽnt. Je hoeft geen wervelwind te blazen en je cliŽnt hoeft zelfs de beweging van de lucht niet te voelen om de techniek te laten werken. Het belangrijkste is de intentie Reiki te verzenden met je adem. 
Het is ook mogelijk deze techniek te gebruiken in samenwerking met Reiki symbolen: teken terwijl je inademt met je tong een van de Reiki symbolen op je verhemelte (dit vergt oefening!). Houd het puntje van je tong tegen je verhemelte en houd het daar zoals zo even. Adem weer naar je cliŽnt. Het werkt natuurlijk ook door de symbolen simpelweg op je gehemelte te visualiseren.