Homepage   Ons op facebook Ons op you-tube Ons op you-tube Ons op you-tube Onze webshop   

Reiki en massage op de 7 hoofd chakra's
 
 

dharma-lotus > reiki-lotus > massage & sessie > chakra massage

 

Het geven van reiki in combinatie met het masseren van de 7 hoofd chakra's is een combinatie tussen 2 krachtige healingsystemen. Chakra's zou je moeten zien als energetische organen, elk met een eigen werking en functie.  Deze massagevorm is zeer geschikt als je ervaart uit balans te zijn. In de volksmond zijn verschillende termen om aan te geven dat we uit balans zijn, zoals: zwaar gevoel op de maag, brok in de keel, vlinders in de buik, steen op het hart, etc.. De Chakramassage geeft niet alleen balans maar laat ook voelen en zien waar een mogelijke blokkade zit. 
Bij een massage worden de chakra's weer in balans gebracht. Dit gebeurt doen we op drie niveau's;

masseren van de individuele chakra

Vooral Perineum, Sacraal, Zonnevlecht en Keel chakra kunnen een blokkade in zich hebben zodat het bewuste chakra niet goed functioneert. Middels de massage wordt geprobeerd de blokkade los te krijgen. Uiteindelijk is het altijd de persoon die gemasseerd wordt zelf om daadwerkelijk de blokkade los te laten en hier wordt dan ook na de massage over gesproken.
Bij deze massagevorm kunnen we een specifieke olie gebruiken die bestemd is voor deze chakra.

masseren van gelinkte chakra's

Een chakra staat nooit alleen maar is altijd gelinkt met andere chakra's. Zo zijn Perineum, Sacraal en Zonnevlecht verbonden met het fysieke lichaam, Hart en keel met het emotionele lichaam en Derde oog en Kruin met het spirituele lichaam. Daarnaast bestaan de combinaties Perineum-Kruin, Sacraal-Derde oog en Zonnevlecht-Keel. Zo zijn er meerdere combinaties van chakra's die natuurlijk zijn, en andere combinaties die wel vaak optreden maar juist niet natuurlijk zijn. Met het masseren van deze combinaties wordt de natuurlijke volgorde en combinaties van de chakra's weer herstelt.
Bij deze massagevorm kunnen we een specifieke olie gebruiken die bestemd is voor 'kluster' van chakra's.

masseren van het gehele chakra-kanaal

Nadat we een individueel Chakra en/of een combinatie van Chakra's hebben gemasseerd gaan we ook altijd het gehele Chakrakanaal masseren en uitbalanceren. De Chakra's zijn onder andere tussenstations voor de energie (Prana) die door de Sushumna-meridiaan loopt, voor de blaas- en galblaas meridiaan en voor de meridianen die kringsgewijs langs de Chakra's lopen (Ida en Pingala meridiaan). Hoe beter het gehele Chakrakanaal in balans is, des te beter kunnen de energieŽn in de afzonderlijke meridianen doorstromen en functioneert het gehele lichaam beter.

uitleg over de chakra's

Het eerste chakra is ons Wortel chakra of Perineum, in het Sanskriet Muladhara genaamd. Deze chakra zit tussen de poepert en de plassert en verbind je met de aarde. lichaam, welvaart, materialisme, geaardheid en overleving zijn de trefwoorden. 
(Lees hier meer).
Het tweede chakra is ons Sacraal chakra of sexueel chakra, in het Sanskriet Svadishthana genaamd. Deze chakra zit met de duim op de navel een handbreedte eronder.  Het is verbonden met emotionele identiteit, Seksualiteit, voortplanting en emoties zijn de trefwoorden. 
(Lees hier meer).
Het derde chakra is onze zonnevlecht of Plexus Solaris, in het Sanskriet Manipura genaamd. Deze chakra zit met de pink op de navel een handbreedte boven de navel. Het is verbonden met  je Ego identiteit. Eigenwaarde, voor jezelf opkomen en handelen zijn de trefwoorden. 
(Lees hier meer).
 
Het vierde chakra is ons Hart chakra in het Sanskriet Anahata genaamd. Deze chakra zit bij je hart en is verbonden met je sociale identiteit. Medelijden, mededogen, je hart laten spreken zijn de trefwoorden. 
(Lees hier meer)

Het vijfde chakra is onze Keel chakra, in het Sanskriet Vissudha genaamd. Deze chakra zit bij de keel en is verbonden met onze creatieve identiteit. Je uiten, communicatie, mening laten horen zijn de trefwoorden.
(Lees hier meer)

Het zesde chakra is onze derde oog, in het Sanskriet Ajna genaamd. Deze chakra zit tussen beide wenkbrauwen (iets hoger) en is verbonden met ons archetypische identiteit. IntuÔtie, verbeeldingskracht zijn de trefwoorden. 
(Lees hier meer)

Het zevende chakra is onze kruin chakra, in het Sanskriet Sahasrara genaamd. Deze chakra zit enkele centimeters boven onze kruin en is verbonden met onze universele identiteit. Wijsheid, kennis en spiritualiteit zijn de trefwoorden. 
(Lees hier meer)

ē kijk hier voor de prijzen en kortingen