Homepage   Ons op facebook Ons op you-tube Ons op you-tube Ons op you-tube Onze webshop   

Reiki mastersymbolen
 
 

dharma-lotus > reiki-lotus > reiki symbolen > mastersymbolen

Er zijn twee Mastersymbolen die elk twee verschillende varianten hebben

mastersymbool Dai-Ko-Myo
mastersymbool Raku

dai-ko-mo

Dai-Ko-Myo of Dai-Ki-Myo is een symbool met een traditionele en een moderne uitvoering. Hieronder staat een voorbeeld van het traditionele Dai-Ko-Myo, maar er bestaan meerdere uitvoeringen van.

 

Dai-ko-myo (traditionele versie)

Dai-ko-myo (nieuwe variant)


Er zijn twee versies van dit symbool. Het traditionele (linksboven) en het moderne (rechtsboven), welk sterk lijkt op Motor-Zanon. Van het traditionele Dai-Ko-Myo symbool zijn weer verschillende versies (zie beneden). Het beste is dat symbool te gebruiken die je van je master hebt gekregen en waarmee je ingewijd bent. Voelt dit niet goed, ga dan andere versies testen. Maar gebruik uiteindelijk één Dai-Ko-Myo symbool.
Het Dai-Ko-Myo symbool wordt voornamelijk gebruikt bij de initiaties. Het is een symbool dat de verbinding legt tussen jouw Boeddha-natuur en de Kosmische Boeddha-natuur, tussen je ziel en God, of hoe je het wilt noemen. Het opent je kruin-Chakra en zorgt ervoor dat je een open kanaal bent.
Daarnaast kan je het symbool in je behandelingen gebruiken, vooral als je op zielsniveau werkt. Dit vraagt erg veel van je gevoel voor intuïtie en je moet jet symbool niet te pas en te onpas zetten. Het heeft ook geen zin om hierover verder te vertellen, juist omdat het intuïtief moet geschieden.

raku

Niet alle Reikimasters maken gebruik van het Raku symbool. Mevrouw Takata heeft het zelf nooit gebruikt, net als vele van haar volgelingen (waaronder de Alliancie).
Het symbool opent de Aura waarna je symbolen in kunt tekenen of blazen. In een behandeling kan je een aura of Chakra openen om er te helen met bijvoorbeeld Sei-He-Ki en Cho-Ku-Rei.

 

Raku (traditionele versie)

Raku (nieuwe variant)Je tekent de Raku altijd 2 maal !
Bij het openen en bij het sluiten. Tussen het openen en sluiten kan je een techniek plaatsen (schoonmaken van een Chakra) of een serie symbolen. Vergeet je de Raku te sluiten, dan blijft iemand energetisch open staan.
Bij het openen van Raku teken je Raku van boven naar beneden, bij het sluiten van beneden naar boven.

Zowel Dai-Ko-Myo als Raku zijn symbolen op spiritueel gebied. Het is belangrijk je eigen weg hierin te vinden. Experimenteer en ervaar is in deze belangrijker dan wel advies dan ook.